NOTÍCIES
La Fira aeronàutica LleidaAirChallenge d’enguany arriba als 9.000 visitants

La Fira aeronàutica LleidaAirChallenge d’enguany arriba als 9.000 visitants

L’afluència de públic creix gairebé un 40% respecte de la de l’edició anterior.

El director de la fira, Antonio Gil, destaca la satisfacció manifestada pel gran gruix dels expositors i l’elevat nombre de contactes comercials efectuats.

Durant els dos dies de la fira, hi han pres part més de 120 aeronaus entre les dels pilots visitants i eles exposades.

La  Fira LleidaAirChallenge d’enguany, que s’ha celebrat aquest cap de setmana a la plataforma industrial de l’aeroport de Lleida-Alguaire, ha arribat als 9.000 visitants, una xifra que representa un increment de prop del 40% respecte els 5.550 registrats l’any passat.

El director de la fira, Antonio Gil, ha valorat molt positivament l’activitat que s’ha desenvolupat durant els seus dos dies, tant pel que fa a l’àmbit comercial com a l’afluència de públic general. Gil ha explicat que aquesta ha estat l’edició de la fira en què s’han dut a terme més contactes comercials, que han arribat als 400, amb un nombre d’operacions tancades també superior al de passades edicions. “Són molts els expositors que m’han manifestat la seva satisfacció per ser presents a la fira, perquè hi han vist superades les seves expectatives”, ha assegurat Gil. Aquest fet, segons el director de la fira, “respon als esforços de l’organització per orientar-la cap a la professionalització i a l’especialització aeronàutiques i ve a confirmar la seva consolidació com plataforma comercial i punt de trobada per a la generació de networking, sinergies empresarials i intercanvi de coneixements entre el sector”. Enguany, a la fira hi han pres part nou representants de marques d’aeronaus, el doble de l’any anterior.

Aquesta edició de la fira han arribat 82 pilots a l’aeroport amb els seus propis aparells (fly-in), un nombre que també supera els d’anys anteriors. Gil ha ressaltat la dada, perquè aquests pilots són clients potencials dels materials i serveis que ofereixen els expositors de la fira. Entre les arribades fly-in i els aparells exposats a la fira, la xifra d’aeronaus presents a la fira ha arribat als 120.

El programa de la fira també ha inclòs deu jornades informatives, vuit de les quals han girat al voltant dels diferents àmbits de formació aeronàutica, en la línia del reforçament d’aquesta activitat per la qual aposta la fira.

Pel que fa a l’afluència de públic general, Antonio Gil ha ressaltat que el cap de setmana s’ha viscut un ambient familiar i festiu “que també prioritzem, perquè la nostra intenció és apropar l’aeronàutica a la ciutadania”. L’increment registrat, que es manté sostenible les darreres edicions, “demostra que creix l’interès de les persones que viuen al voltant de l’aeroport per conèixer el món aeronàutic i que opten per aquesta opció per viure una experiència lúdica”. La fira ha ofert un festival acrobàtic, en què hi ha participat el pilot professional internacional  Jorge Macías; exhibicions de les diferents tipologies d’aviació esportiva, amb autogirs, paramotors i aeromodels; avions històrics i demostracions de drons, i tallers per als infants.

10a edició de la fira

La fira LleidaAirChallenge d’enguany, la desena, ha comptat amb 98 expositors, que han ocupat tota la superfície del recinte. Les escoles aeronàutiques, dedicades a diferents àmbits, des del pilotatge fins al manteniment i reparació d’aeronaus, passant per a la tripulació de cabines, el control aeri o el handling, entre altres, han augmentat la seva presència, arribant als 21 expositors. El mateix nombre d’estands han acollit empreses que proveeixen drons per a diferents usos com l’agricultura, la construcció o l’extinció d’incendis.  També hi ha hagut 4 empreses de serveis que ofereixen aerotaxis preparats per a les necessitats de tots els clients i altres enfocades a l’ús d’helicòpters. Un total de 19 es dediquen a l’exploració espacial, consultoria, reconeixement aeri, productes per a pilots i manteniment, reparació i fabricació d’aeronaus, venda i lloguer d’aeronaus d’aviació general. I 29 més han correspost a aeroclubs, la Federació de pilots de ULM i l’Associació de Propietaris i Pilots d’Avions, entre altres. els expositors s’han ubicat a l’entorn dels hangars i de l’espai campus, amb tres carpes de grans dimensions dedicades, respectivament, a la formació, a les noves tecnologies aeronàutiques i a la nova mobilitat aèria. També s’ha disposat d’un espai reservat per a simuladors.